Klart för 400 nya bostäder i Ranagård

”Nytt bostadsområde i Ranagård och trygghetsbostäder i Getinge. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.”

”Det ska byggas 400 nya bostäder i Ranagård inom tomten Bergsgård 1:6. Det föreslog kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott under tisdagens möte.”

”De nya bostäderna bildar tillsammans en ny stadsdel i området med flerbostadshus, radhus och friliggande villor i 2 till 4,5 våningar. Det kommer även att byggas lokaler för affärer, skola, förskolor, och äldreboende samt finnas goda buss- och cykelförbindelser in till centrala Halmstad. Projektet förväntas kunna starta under 2018.”

”– Ranagård är ett konkret exemplet på hur Halmstad växer. Många familjer kommer att hitta sitt nästa hem där och tillsammans sätta själ till den nya stadsdelen, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).”

Bild: Tengbom

”Planförslaget för det nya området har tidigare varit ute på granskning mellan 6 juli till 1 september 2017. Under denna period har en del mindre ändringar gjorts i detaljplanen gällande bland annat trafikbuller, vattenförsörjning och bostadshusens nockhöjd.”

”Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige som är sista beslutsinstans.”
(Källa: halmstad.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: