Ranagård – Byggstart

”Här ska Halmstads nya stadsdel växa fram”, skriver 24Halmstad.se på sin nätsajt.

”Halmstad växer så det knakar. I fjol blev kommunen 100 000 invånare, vilket innebär att antalet invånare blir allt fler. Det innebär också att fler bostäder måste byggas, och det har Halmstads kommun nu sett till att det blir även på nya marker.”

”Redan i höst ska utformningen av en ny ”attraktiv och hållbar stadsdel”, som kommunen väljer att beskriva den, sättas igång. Ranagård blir namnet på det nya området, som blir beläget strax söder om Trottaberg i västra Halmstad.”

”Markerna på det angivna området kommer att generera cirka 400 bostäder under en tre års period. Av de 400 bostäderna är det beslutat att de blir en bebyggelse av friliggande villor, kedjehus, radhus och flerbostadshus. I den senare boendeformen har kommunen för avsikt att upplåta både bostads- och hyresrätter. Kommunen kommer utöver nyproduktionen, ställa 80 tomter till förfogande, där köparen har för avsikt att bygga en friliggande villa.”

”Enligt detaljplanen planeras även två förskolor, en skola samt ett äldreboende i området. Exakt hur dessa ska utformas är ännu inte klart. Klart är i alla fall att skolan ska namnges Ranagårdsskolan, och vara en så kallad F-9-skola. Antalet elever beräknas just nu i två olika modeller till mellan 600 och 750 stycken. Och om allt går planenligt ska de första eleverna kunna börja på skolan under hösten 2021.”

”Huruvida det blir med andra nybyggnationer, såsom handelsområden är det just nu oklart hur det blir med sådana projekt. Sneglar vi mot exempelvis Tegelbruket, har den nya stadsdelen både fått etableringar i friskvårdskedjan Nordic Wellness och livsmedelsbutiken Lidl. I planbeskrivningen för Ranagård, kan det i framtiden bli aktuellt för sådana i flerfamiljshusens bottenvåningar. Men ännu är alltså står inga sådana etableringsplaner klara.”

”Klart är åtminstone att infrastrukturen i området görs om. De fem befintliga busshållsplatserna ska bli fyra. En av hållplatserna platserna planeras att förläggas till den nya skolan, samtidigt som de flera busshållsplatserna kopplas ihop med mindre busstorg. Utöver detta görs även gång- och cykelvägar samt vägarna motortrafik om, för att underlätta trafiken i området.”

”Till sist ska flera grönområden skapas, där även en upprustning av befintliga grönområdet vid Trottaberg kommer att ske. Enligt planbeskrivningen tittar kommunen också på lösningar för en skatepark, där inspiration kan komma att hämtas från skateparken Stapelbäddsparken i Malmö.”

Källa: https://24halmstad.se/kartlaggning-har-ska-halmstads-nya-stadsdel-vaxa-fram_5f47e3f5

En kommentar på “Ranagård – Byggstart

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: