”Sagan om bryggcaféamiralen och krögaren i Grötvik”

”Det var en gång en bryggcaféamiral som kom och sa ”jag vill öppna ett bryggcafé på ett stenröse i Grötvik”.
”Vilken utmärkt idé” sa Segelsällskapet, ”vi stöttar det! Här har du pengar för att bygga ett trädäck på stenröset, det är vårt men du får använda det till ditt café”.
Avtal blev skrivet, Bryggcaféet öppnade på nationaldagen för det är en bra dag att fira på, det blev populärt och många var glada. Barnen fick äta glass, fiska krabbor och segla jolle, och de vuxna fick dricka kaffe och höra på spännande föredrag.”

”Åren gick och Staden tyckte det var dags att göra ett nytt avtal med Segelsällskapet och därför fick Segelsällskapet säga upp avtalet med Bryggcaféet, för man kan aldrig veta vad ett nytt avtal kommer att säga.”

”Men vid denna tiden upptäckte Staden att Bryggcaféamiralen minsann inte alls skaffat sig något bygglov för Bryggcaféet som han hade lovat att han skulle göra, och det var ju inte bra.”

”Bryggcaféamiralen blev arg, stängde Bryggcaféet och försvann. Han blev så arg så han tog till och med med sig trädäcket han byggt för Segelsällskapets pengar, nersågat i småbitar. Stenröset var det enda som fanns kvar.”

”Året efter var det en krögare som kom och sa ”jag vill öppna en hamnkrog på piren i Grötvik”.
”Vilken utmärkt idé” sa Segelsällskapet, ”vi stöttar det! Du får inga pengar till ett trädäck och inte till något annat heller, men du är välkommen ändå!”.
Avtal med Staden blev skrivet och om allt går som det är tänkt kommer Hamnkrogen att öppna på nationaldagen för det är en bra dag att fira på, och det kommer säkert att bli populärt och många blir glada. Men den här gången hade Segelsällskapet kontrollerat att Krögaren skaffat bygglov, för det måste man ha.”

”Under tiden är Bryggcaféamiralen så arg så han nästan spricker. ”Ingen mer än jag ska få öppna på nationaldagen” ropar han ilsket och det var ju konstigt för det var ju en bra dag att fira på, och han ropar att alla andra varit elaka och orättvisa mot honom för han har inte gjort något fel, och han gör vad han kan för att smutsa ner Segelsällskapet, Krögaren, Kronofogden, Skattemyndigheten, Staden och enskilda personer genom alla sina tre profiler på Facebook och hemsida och Facebooksida och alla andra kanaler man kan tänka sig. Och så vitt jag vet håller han på med det än.”

”Men det ser faktiskt ut som att det mest är Bryggcaféamiralen själv som blir lortig av det.”

Källa: Grötviks Segelsällskaps sida på Facebook – https://www.facebook.com/grotvik/posts/2188154454566025?hc_location=ufi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑