Skolorna i Bäckagård, Frösakull och Jutarum kommer bli F-3-skolor

(Källa: http://www.mynewsdesk.com/)

När Ranagårdsskolan står klar blir Bäckagårdsskolan, Frösakullsskolan och Jutarumsskolan F3-skolor. Det beslutade barn- och ungdomsnämnden i dag. Beslutet är en direkt konsekvens av tidigare beslut i kommunstyrelsen.

De tre skolorna är i dag organiserade i årskurserna F–5. Nämnden har tidigare beslutat att skolorna ska organiseras som F–6 skolor när Ranagårdsskolan är färdigställd. För att kunna genomföra den förändringen måste samtliga skolor genomgå om- och tillbyggnad, eftersom en skola för årskursen F–6 ställer andra krav på bland annat specialsalar.

I våras beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska prioritera investeringar i skolor som ger ökad elevkapacitet i verksamhetsområdet. Den ökade kapaciteten ska i första hand skapas i nya byggnader eller skolor. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade därför att prioritera byggandet av Ranagårdsskolan istället för om- och tillbyggnader av Frösakullsskolan, Bäckagårdsskolan och Jutarumsskolan.

Med anledning av beslutet i samhällsbyggnadsutskottet, klubbade barn- och ungdomsnämnden i dag igenom att de tre skolorna ska organiseras för årskurserna F–3. Nämnden beslutade också att eleverna på Fröskakullsskolan efter årskurs 3 går vidare till Ranagårdsskolan, istället för som i dag Gullbrandstorpsskolan, från och med det läsår Ranagårdsskolan är färdig.

(Artikeln finns att läsa i sin helhet här, men jag tog bort resterande text p g a att den inte var  Söndrumsrelaterad. / Admin)

För mer information kontakta:

Lovisa Aldrin (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 076-855 12 90
lovisa-aldrin@halmstad.se

Lars El Hayek (S), vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 072-930 34 30, lars.elhayek@halmstad.se

Bäckagårdsskolan (foto:sondrum.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑