Rondellbygge – Bäckagårdsvägen och Nya Tylösandsvägen

Korsningen vid Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen blir cirkulationsplats

I mitten av augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av korsningen vid Nya Tylösandvägen och Bäckagårdsvägen. Arbetet beräknas bli klart i december.

Korsningen byggs om till en cirkulationsplats för att öka trafiksäkerheten, både för oskyddade trafikanter och bilister.

– Det finns en skola i närheten, så flera barn och ungdomar passerar här, säger Sofia Erlöv, projektedare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Så påverkas trafiken

Arbetet planeras starta i mitten av augusti och beräknas bli klart i början av december. Under byggtiden kommer framkomligheten i korsningen att påverkas.

Tanken är att nya Tylösandsvägen ska vara öppen för trafik under hela byggarbetets gång, men med begränsad framkomlighet. Riktningen Bäckagårdsvägen kommer periodvis att vara avstängd på respektive sida av korsningen. För att möjliggöra fortsatt tillgång till Stenhuggeriet och Grötvik kommer den gamla bussgatan längs Stenhuggerivägen tillfälligt att öppnas för biltrafik. För att möjliggöra tillgång till området norr om korsningen kommer trafikanterna att hänvisas till anslutningsvägar norrut. Det kommer att anläggas en förbifart längs Nya Tylösandsvägen, vilket möjliggör större tillgång till området.

– Vi ber om överseende och hoppas att arbetet inte ska orsaka några problem för de som bor och verkar inom området, säger Sofia Erlöv.

Källa: halmstad.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: